Nemzetközi foci

Mourinho a Fulhamhez igazolt

No nem a Chelsea portugál szakvezetője, hanem 14 éves fia, ifjabb José Mourinho.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Talán ha néhány hónappal korábban tesznek hasonló bejelentést jövőre is a Premier League-ben szerepelhetnének a “Falusiak”: José Mourinho a Fulhamnél folytatja pályafutását.

No persze a fenn említett esetben a portugál menedzser szerződtetésére lett volna szükség a bennmaradáshoz, nem pedig 14 esztendős fiáéra, aki múlt nyáron még a Real Madrid utánpótlásában pallérozódott.

Az ifjú José kapus, és már az idei idényt is a Fulham U14-es csapatánál töltötte, ám a FIFA szabályozása miatt egészen eddig nem igazolhatták le hivatalosan.

A Fulhamnél nem szerződtethették a 14 éves tehetséget, amíg nem tudták bizonyítani a Nemzetközi Szövetség számára, hogy Mourinho junior apja klubváltása, és nem a londoni kis csapat hívószava miatt költözött Spanyolországból Angliába.

A kis Josét egyébként rendkívül tehetséges hálóőrnek tartják, így az sem kizárt, hogy egy nap bemutatkozzon a Fulham felnőtt csapatában is, talán épp a Premier League-be való visszajutáshoz segítve a klubot. Addig is marad a heti három edzés és a hétvégi bajnoki.

Ezzel egyúttal az is kiderült, miért látták az elmúlt hónapokban oly gyakran felbukkanni a Chelsea menedzserét a városi rivális edzőközpontjában, a Motspur Parkban.

Az 1879-ben alapított együttes, amely 2010-ben még Európa-liga-döntőt játszott, legutóbbi 2001-es feljutása után, 13 évet követően int búcsút az idei szezon végén az angol élvonalnak.

Olvasói sztorik