Nemzetközi foci

Bajnok a Manchester City

Az utolsó forduló nem hozott meglepetést Angliában

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Története során negyedik alkalommal lett angol bajnok a Manchester City labdarúgócsapata: Manuel Pellegrini együttese a Premier League vasárnapi zárófordulójában 2-0-ra nyert a vendég West Ham United ellen.

A Manchester Citynek egyetlen pont, vagy a második Liverpool botlása kellett a végső sikerhez, de semmit nem bízott a véletlenre, ugyanis az első félidő végén Samir Nasri, majd a második elején a csapatkapitány Vincent Kompany góljával eldöntötte a West Ham United elleni összecsapást.

A Liverpool a szünetben ugyan még hátrányban volt, ám a fordulást követően egy perc alatt fordított a Newcastle United ellen, amely így már 20 éve nyeretlen az Anfield Roadon.

Érdekesség, hogy a Manchester City és a Liverpool is több mint 100 rúgott góllal fejezte be a bajnokságot, erre korábban a Premier League-ben csak a Chelsea volt képes, amely 2010-ben 103 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

A záró fordulóban eldőlt, hogy Cardiff City és a Fulham mellett a Norwich City búcsúzik harmadikként az élvonaltól: a Kanárik hazai környezetben az Arsenaltól kaptak ki.

Az Európa Liga-indulásra jogosító utolsó, azaz a hatodik helyet a Tottenham Hotspur szerezte meg, miután hazai pályán magabiztosan legyőzte az Aston Villát, így a tavaly bajnok Manchester United – amely 1-1-es döntetlent játszott a Southamptonnal – csak hetedikként zárt, s 24 év után először hiányzik majd az európai kupaporondról.

A góllövőlistán Luis Suárez, a Liverpool uruguayi támadója végzett az élen 31 találattal, ez rekordbeállítás, ugyanis amióta 38 mérkőzést rendeznek a Premier League-ben, ez csak Alan Shearernek és Cristiano Ronaldónak sikerült.

Olvasói sztorik