Nemzetközi foci

Ünnepelt a Bayern

Németországban szombat délután rendezték a bajnokság utolsó fordulóját. Szalai bronzérmes lett, kiesett a Nürnberg és a Braunschweig.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Átvehette 24. bajnoki címét jelképező Salátástálat a német rekordbajnok Bayern München. A csapat a Stuttgart együttesét fogadta a Bundesliga záró fordulójában. Sokáig úgy tűnt, hogy nem sikerült túl szépre az idény utolsó bajnoki találkozója a bajorok számára, ám Claudio Pizarro góljával végül begyűjtötték a három pontot a müncheniek.
A záró fordulóban Huszti Szabolcs gólt szerzett, Szalai Ádám pedig 20 percet játszott. A Hannover 3-2-re verte a Mönchengladbachot, a Schalke pedig 4-1-re nyert a Nürnberg ellen. A Bayern mellett a Dortmund és a Schalke automatikusan kvalifikálta magát a BL-csoportkörbe, míg a Leverkusen a playoffban lesz érdekelt.
Kiesett a Braunschweig és a Nürnberg, a Hamburg pedig osztályozót játszik majd a másodosztály harmadik helyezettjével. Ami még az európai kupaporondot illeti, a Wolfsburg ott lesz az EL-csoportkörben, a ‘Gladbach a playoffban, míg a Mainz egy körrel hamarabb kezdi meg a kvalifikációs küzdelmeket.
A gólkirály 20 góllal Robert Lewandowski lett. Huszti 10, míg Szalai 7 gólt szerzett az idényben. A Bayern pedig fölényesen nyert, Guardiola nyakába zúdult is a sör.

Olvasói sztorik