Nemzetközi foci

Januzaj még Ronaldónál is jobb?

Bemutatkozó éve döbbenetesen hasonlít a portugál első MU-s szezonjára. De több mutatóban is jobb!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A talkSPORT egy mérkőzéssel az idény vége előtt összehasonlította a belga válogatottba készülő szélső és Cristiano Ronaldo első United-idényének statisztikáit, a hasonlóság meglepő – olvasható a Sportgézán.

A ma már aranylabdás portugál klasszis 2003/2004-ben 1548 percet töltött a pályát, Januzaj már kettőnél többnél jár, és valószínűleg a Southampton elleni szezonzárón még növelni fogja pályán töltött perceinek számát.

Ronaldo és Januzaj is négy gólt szerzett bemutatkozó idényében, a portugál négy asszisztig jutott, a tizenkilenc éves játékosnak eddig három van. A kialakított helyzetek számában is nagyjából ugyanolyanok a statisztikák, C. Ronaldo harmincegy lehetőséget alakított ki a 2003/04-es idényben, Januzaj most harmincnál jár, passzjátéka nyolcvanegy százalékos, a portugálé hetvenhét százalék volt tizenegy éve.

Egyébként a passzok számában sincs nagy különbség, 604-574 az állás Ronaldo javára. Érdekekes statisztika, hogy sikeres cselekben a belga a jobb, negyvennégy százalékos a mutatója, míg a portugálé harminchárom százalék volt.