Nemzetközi foci

A vezetők korrupciós ügyei ellenére román bajnok a Steaua

A Steaua Bucuresti a kolozsvári Universitatea otthonában csütörtök este elért 1-0-s győzelmével - három fordulóval a bajnokság vége előtt - bebiztosította román bajnoki címét - adta hírül az MTI.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!A Laurentiu Regekampf által felkészített és a román labdarúgó-válogatott derékhadát adó csapat a 25. aranyérmét szerezte meg. A Steaua bajnoki címe egyáltalán nem forgott kockán az idényben, a csapat végig uralta a bajnokságot.

A fővárosi együttes lendületét az sem törte meg, hogy a klubtulajdonos Gigi Becali 2013 májusa óta egy korrupciós ügyben kiszabott hároméves börtönbüntetését tölti, márciusban pedig Mihai Stoicát, a klub menedzserét is bebörtönözték három évre. A menedzsert és több román játékosügynököt adócsalásért ítéltek el, mivel bebizonyosodott, hogy eltitkolták a külföldre szerződtetett romániai labdarúgók révén szerzett bevételeik egy részét.

A bukaresti csapattal a csütörtök esti kolozsvári ünneplés feledtethette a helyszínhez kötődő rossz emlékeket, 2008-ban ugyanis Kolozsváron próbált bajnoki címet “vásárolni” a klubtulajdonos Gigi Becali a Steauának. Az üzletember akkor 1,7 millió eurót ajánlott fel a kolozsvári Universitateának, hogy győzze le a bajnoki címre esélyes kolozsvári riválisát, a CFR-t. A pénzzel teli táskát azonban az ügyészség lefoglalta, a klubtulajdonos Gigi Becalit pedig a megvesztegetési kísérletért jogerősen három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A tavaly júniusban kimondott ítélet után az UEFA egy évre eltiltotta a Steauát a nemzetközi kupaszereplésektől, de a büntetést ötéves próbaidőre felfüggesztette.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik