Nemzetközi foci

Tele van meglepetésekkel az ecuadori keret

Reinaldo Rueda, az ecuadori labdarúgó-válogatott kolumbiai szövetségi kapitánya kijelölte 24 fős keretét a június 12-én kezdődő, brazíliai világbajnokságra, amelynek csoportkörében a franciák, a svájciak és a hondurasiak lesznek a dél-amerikai csapat ellenfelei.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szakember meglepetésre meghívót küldött a védő Cristian Ramíreznek, aki csupán 19 éves, s a német másodosztályban szereplő Fortuna Düsseldorfban légióskodik, valamint a középpályás Carlos Gruezónak, a VfB Stuttgart játékosának, aki korábban még nem szerepelt a válogatottban.

Ott van a keretben az ugyancsak középpályás Luis Fernando Saritama is, aki meglehetősen ritkán játszott az ecuadori bajnokság mostani kiírásában a helyi Barcelona színeiben, a csatárok közé pedig bekerült a mexikói Tijuana légiósa, Jaime Ayoví.

Antonio Valencia, a Manchester United szélsője a várakozásoknak megfelelően tagja lett a csapatnak, amely jövő szombaton a hollandokkal, majd júniusban az angolokkal játszik felkészülési mérkőzést.

kapusok:
Máximo Banguera (Barcelona SC), Alexander Domínguez (Liga de Quito), Adrián Bone (El Nacional)

védők:
Óscar Bagüí (Emelec), Gabriel Achilier (Emelec), Frickson Erazo (Flamengo), Walter Ayoví (Pachuca), Jorge Guagua (Emelec), Juan Carlos Paredes (Barcelona SC), Cristian Ramírez (Fortuna Düsseldorf)

középpályások:

Segundo Castillo (al-Hilal), Carlos Gruezo (VfB Stuttgart), Renato Ibarra (Vitesse), Fidel Martínez (Tijuana), Cristian Noboa (Dynamo), Pedro Quinónez (Emelec), Luis Fernando Saritama (Barcelona SC), Antonio Valencia (Manchester United)

csatárok:

Felipe Caicedo (al-Dzsazira), Jefferson Montero (Morelia), Joao Rojas (Cruz Azul), Armando Wila (Universidad Catolica), Enner Valencia (Pachuca), Jaime Ayoví (Tijuana)