Nemzetközi foci

Götze máris továbbáll a Bayerntől?

Egy éve 37 millió euróért igazolták a német válogatott szélsőt, aki azonban elégedetlen helyzetével.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Könnyen lehet, hogy egyetlen szezont követően máris távozik Münchenből Mario Götze, a Bayern német válogatott szélsője. A 21 éves szélsőért 37 millió eurót fizetett ki múlt nyáron a bajor alakulat, azonban a Borussia Dortmund korábbi sztárja eddig nem tudta beverekedni magát Pep Guardiola kezdőjébe.

Götze az idei szezonban csupán nyolc Bundesliga-bajnokit játszhatott végig, hétszer be, tizenegyszer pedig lecserélte őt edzője. A hétközi, Real Madridtól elszenvedett 4-0-s Bajnokok Ligája-mérkőzésen is csak a hajrában állhatott be.

“Természetes, hogy nem vagyok boldog a jelen helyzetemmel” – idézi a válogatott labdarúgót a Bild. “De továbbra is mindent beleadok és bízom abban, hogy képes leszek visszanyerni az edző bizalmát és beverekszem magam a kezdőbe” – tette hozzá Götze.

A német szélső 43 tétmeccsen lépett pályára idén és 13-szor talált az ellenfelek kapujába minden sorozatot egybevéve.

Sascha Breese, Götze menedzsere ugyanakkor az elmúlt hetekben többször is tárgyalt olyan klubokkal, mint a Manchester United és az FC Barcelona, ahol könnyen lehet más ügyfelei, mint például Marco Reus és Toni Kroos mellett a 21 éves német labdarúgó jövője is szóba került.