Nemzetközi foci

Örökre kitiltották a banánhajigáló rasszista drukkert

Örökre kitiltotta stadionjából a Villarreal azt a futballszurkolót, aki vasárnap, az FC Barcelona elleni bajnokin egy banánt dobott Dani Alves, a katalánok brazil védő felé.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A rasszista megnyilvánulást követően a klub, valamint a rendőrség is beazonosította az elkövetőt, majd a tagság döntött arról, hogy soha többé nem látogathatja a Villarreal hazai mérkőzéseit.

A spanyol bajnoki címvédő színes bőrű játékosa a 75. percben szögletrúgáshoz készülődött, amikor a nézőtérről egy banán landolt a közelében. Alves lehajolt a gyümölcsért, majd a héját lehúzva harapott belőle, s csak ezután végezte el a szögletet.

Alves reakciója valóságos kampányt indított be a világhálón, az elmúlt napokban világszerte számos futballista és híresség töltött fel olyan képeket a közösségi oldalakra, amelyen éppen banánt esznek, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a rasszizmus elleni harcra.

A meccset 0-2-ről végül 3-2-re nyerte a Barca – a dél-amerikai hátvéd két beívelése is öngóllal zárult, mielőtt Lionel Messi megszerezte volna a harmadik vendégtalálatot is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik