Nemzetközi foci bajnokok ligája

Robben poklot ígér a madridiaknak

Arjen Robben ígérete szerint a pokolban fogja érezni magát a Real kedd este a Bayern stadionjában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az “ördögi környezetben” a bajor együttes holland csatára szerint nyerhetnek két góllal a spanyol királyi gárdával szemben, amely a múlt heti első összecsapáson, odahaza 1-0-ra győzött. “A mi stadionunkban játszunk, s azt akarjuk, hogy pokollá változzon a Real számára az Allianz Arena – nyilatkozta a Bildnek Robben. – Olyan akarattal és akkora szívvel kell futballoznunk, hogy utóbb senki ne mondhassa: nem tettünk meg mindent. Hiszem, hogy mi utazunk Lisszabonba, a BL-döntőre.”

Ha tényleg finalista lesz, az első csapat lehet az eddig öt európai kupaelsőséget számláló Bayern, amely megvédi a címét, már ha a döntőben legyűri a másik – a 0-0-s spanyolországi nyitány után a saját visszavágóját szerdán vívó – páros továbbjutóját, azaz vagy a másik madridi élalakulatot, az Atléticót, vagy a londoni Chelsea-t. Ám előbb még az elődöntős továbbjutást kell kiharcolniuk a münchenieknek, ami számukra is “pokolian” nehéz feladatot kínál. Már csak azért is, mert az együttesen kilenc BEK és BL-győzelemnél tartó rivális jó formában van, s önbizalom dolgában sem áll rosszul. “Nemcsak védekezni megyünk Münchenbe, gólt is akarunk szerezni – jelentette ki a Real olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti közvetlenül útnak indulás előtt. – Bízunk magunkban, s nagyon motivált az egész társaság.”

Más kérdés, hogy a múlt nem a madridiak optimizmusát erősíti. A Real tudniillik korábban a német együttesek elleni idegenbeli fellépéseken csupán kétszer tudott győzni, s hat döntetlen mellett 19 alkalommal volt kénytelen vesztesként távozni. A Bayern elleni előző csaták statisztikai összképe még kevésbé biztató a vendégek számára, merthogy – egyetlen döntetlen mellett – a müncheni csapat hazai pályán nyolcszor verte meg a Realt.

Pep Guardiola, a bajorok katalán vezetőedzője hasonló folytatást vár kedden is: “Teljes mértékben bízom a csapatomban, s remélem, együtt képesek leszünk elérni a döntőbe jutást” – jelentette ki.