Nemzetközi foci

Kapust cserélne a Spurs és a City

Lloris a Bajnokok Ligájában akar védeni, Hart egyszerűen csak minden meccsen bizonyítana.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérvadó francia sportlap, a L’Equipe értesülései szerint a Manchester City ajánlatot készül tenni Hugo Llorisét, a Tottenham Hotspur francia válogatott kapusáért. AZ üzlet részeként a City angol válogatott hálóőre, Joe Hart a White Hart Lane-re kerülhet.

A 27 esztendős Lloris idén kirobbanthatatlan a Spurs kapujából, csupán egyetlen bajnokiról hiányzott, még novemberben a Newcastle ellen, így 35 forduló alatt 34-szer állhatott a londoni klub kapujában a Premier League-ben. Ehhez az Európaligában még hat, az FA-kupában egy, a Ligakupában pedig szintén egy fellépést tett hozzá. Azaz összesen 42 tétmeccs van már idén a lábában.

A francia kapus ennek ellenére elégedetlen a helyzetével, többször is elárulta a Bajnokok Ligája szereplés reményében igazolt a Tottenhamhez, és ha záros határidőn belül nem sikerül a csapattal kvalifikálni a legnívósabb európai kupasorozatba, úgy könnyen lehet távozik.

Vele szemben angol kollégája ugyan védhet a BL-ben, összesen hét meccsen jutott szóhoz idén a nyolcaddöntőig jutó Cityben, ám helyzete koránt sem olyan stabil a Pellegrini irányította gárdában. A bajnokságban csupán 27 meccs jutott számára, az FA-kupában pedig mindvégig román riválisa, Costel Pantilimon védett helyette.

A szezon során többször is szóba került esetleges távozása, ugyanakkor a City megfelelő helyettes nélkül aligha engedné el. A két kapus helycseréjével azonban mindenki jól járhat – világlik ki a L’Equipe információjából.

Olvasói sztorik