Nemzetközi foci

Kamionfülkéből a Premier League-be?

A Luton pocakos, ősz hajával nagy veteránokat idéző bekkje az angol élvonalbeli csapatok figyelmét is felkeltette.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Steve McNulty döbbenetes utat járhat be. A Luton Town döbbenetes megjelenésű védőjére már a Premier League csapatai is felfigyeltek, holott 30 éves koráig nem vitte túl sokra a labdarúgásban, már-már teljesen feladva gyermekkori álmát kamionsofőrként kereste a kenyérrevalót.

A 185 centis, több mint kilencven kilogrammos védőt 2013 januárjában szerződtette a patinás, ma azonban csak az angol ötödosztályban szereplő Luton Town, ahol rettenthetetlen jellemével hamar közönségkedvencé vált. Sőt, a napokban megválasztották az idény legjobb játékosának is.

“Már 15 évesen elkezdtem őszülni, ez van és a súlyom is olyan, amilyen, nem tudok mit kezdeni vele. De nem problémázom” – nyilatkozta a Daily Mailnek a Luton új sztárja.

“Az emberek meglátnak és nem értik mit keres a pályán ez a negyven körüli fószer. Sokszor gúnyolódnak, »dagadt disznó« mondják, »megzabáltad az összes pitét?«, de igazából csak szórakoztat a dolog. Felmegyek a pályára és bizonyítok” – mesélte magáról McNulty.

A Sumo becenévre hallgató labdarúgó ezzel egy lépésre került az álmától, hogy profi futballistának mondhassa magát – Angliában az első négy osztály számít hivatalosan profi ligának. A Luton többek között McNulty teljesítményével kiharcolta, hogy jövőre már a negyedosztályban szerepelhessen, ennek ellenére vélhetően komoly energiát kell majd mozgósítania azért, hogy megtartsa az egykori Liverpool-nevelést.