Nemzetközi foci

Az “ősellenség” a ManUnited élén?

Dietmar Hamann szerint Rafa Benítez lenne az ideális menedzser a válságba jutott klub számára.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Liverpool korábbi kiváló védője, Dietmar Hamann szerint a Manchester United számára Rafa Benítez, a Napoli jelenlegi spanyol trénere lenne a legjobb választáj új menedzserüknek. A német szerint Benítez mellett nem csak remek motivációs képességei szólnak, hanem kiváló helyismerete is, mivel a Liverpoolt és rövid ideig a Chelsea-t is sikeresen irányította Angliában.

“Olyan menedzserre lesz szükségük, aki pontosan tudja, mi kell a Bajnokok Ligájához és dolgozott már együtt nagy játékosokkal. Azt mondom, Rafa Benítez kinevezését mindenképp fontolóra kéne venniük. Ugyan jelenleg a Napolit irányítja, de a családja Angliában él, sosem tagadta, hogy vissza akar térni a Premier League-be” – mondta a Hamann.

Benítez 2004 és 2010 között irányította a United legnagyobb riválisának számító Liverpoolt, és bár bajnoki címet nem tudott nyerni, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját elhódította a “Vörösökkel”. Angliai regnálása során számtalanszor összekülönbözött Sir Alex Fergusonnal, a MU korábbi sikeredzőjével. Az angol sajtó előszeretettel titulálta ellenségekként őket.

Az angol fogadóirodák negyvenszeres pénzt fizetnek azért, ha valaki Benítez kinevezésére tesz és nyer…

Olvasói sztorik