Nemzetközi foci

EURO-2020 – Bukarest pályázik

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) pályázik a 2020-as Európa-bajnokság néhány mérkőzésének bukaresti megrendezésére.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mircea Sandu, a FRF tiszteletbeli elnöke a Mediafax hírügynökségnek szerdán elmondta, a bukaresti pályázat bizonyos fejezeteit már elektronikus úton eljuttatták az európai szövetséghez (UEFA). A teljes pályázatot pénteken postázzák. Az FRF elnöki tisztségéből 24 év után idén márciusban leköszönt Mircea Sandu úgy vélte, Bukarest jó eséllyel pályázik.
Bukarestben 2011-ben avatták fel az 55 ezer férőhelyes Nemzeti Arénát, amely – az elődöntő és a döntő kivételével – alkalmas az Eb mérkőzéseinek a befogadására. 2012 májusában az arénában rendezték meg az Európa Liga döntőjét.
A 2020-as Eb-re 13 ország egy-egy városában kerül sor. Tavaly szeptemberig 32 ország – köztük Magyarország – jelezte pályázati szándékát.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntekig várja a végleges pályázatokat. A végrehajtó bizottság szeptemberben dönt a rendezőkről.
Az Eb-t illetően két csomagra lehet pályázni: az egyik az elődöntőket és a finálét foglalja magában, míg a másik három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses – nyolcad- vagy negyeddöntős – összecsapást.

Olvasói sztorik