Nemzetközi foci

Guardiolával is tárgyalna a MU

A "Vörös Ördögök" Angliába csábítanák a Bayern München vezetőedzőjét - írja a Telegraph.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Manchester United elsőként Pep Guardiolával, a Bayern München jelenlegi vezetőedzőjével kíván tárgyalni David Moyes megüresedett menedzseri posztja kapcsán – számolt be a Telegraph.

A lap úgy értesült, a United vezetősége egy diszkrét megkeresést intéz a katalán szakemberhez, így próbálják kipuhatolni, hajlandó lenne-e elhagyni a bajor együttest, amely élére múlt nyáron nevezték ki.

Ugyan Guardiola megszerzése nem tűnik túl valószínűnek, a “Vörös Ördögöknek” még is lehet némi esélyük nála. A 43 éves szakvezető korábban hangoztatta, szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben. Miután 2012-ben távozott a Barcelona éléről egy évet New Yorkban töltött, hogy csiszolja angoltudását, ezzel is a szigetország élvonalára hangolva.

A tréner a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében épp a Manchester United ellen vezette harcba a Bayernt. A párharc felvezetéseként pedig több megjegyzést is ejtett azzal kapcsolatban, hogy Sir Alex Ferguson, a MU korábbi sikeredzője felkérte arra, legyen az utódja a klub élén.

Ferguson és Guardiola 2012 szeptemberében találkozott New Yorkban – szögezi le a Telegraph.

A spanyolnak még két idényre szóló szerződése van a Bayern élén, amellyel már megnyerte a Bundesligát, bejutott a Német Kupa döntőjébe és szerda este a Bajnokok Ligájában a Real Madriddal néz szembe.
Moyes helyét ideiglenesen Ryan Giggs vette át a United élén.

Olvasói sztorik