Nemzetközi foci

Valverde lehet az új Guardiola?

Az Athletic Bilbao spanyol trénere érkezhet nyártól Tata Martino helyére a Barcelonánál.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az El Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona Ernesto Valverdével helyettesítheti Gerardo Martino vezetőedzőt a nyáron.

Az argentin trénert ugyan még egy évig szerződés kötni a katalán klubhoz, ám az idei szezon sikertelenségét követően – könnyen lehet, hogy a katalán klub trófea nélkül marad – szinte bizonyos, hogy távozik.

Korábban a német Jürgen Kloppot is lehetséges utódjaként emlegették, ám a Borussia Dortmund vezetőedzője a közelmúltban kijelentette, esze ágában sincs elhagyni a BVB-t.

Az 50 esztendős Valverde korábban dolgozott már Barcelonában, igaz pont a városi rivális Espanyol edzője volt 2006 és 2008 között. 2007-ben UEFA-kupa döntőig vezette a kisebbik barcelonai csapatot.

Játékosként 1988 és 1990 között szerepelt is a Barcelonában, bár két év alatt csak 22 bajnokin lépett pályára. Tagja volt az 1989-es KEK- és az 1990-es Király Kupa-győztes csapatnak.

Valverdét múlt nyáron nevezték ki az Athletic Bilbao vezetőedzőjének, korábban irányította a Valenciát, a Villarrealt és az Olympiakoszt is. Utóbbival háromszoros görög bajnok volt.

Olvasói sztorik