Nemzetközi foci

Blatter megszüntetné a zárt kaput

"Annyi értelme van, mint metróval várost nézni."

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke “erősen kérdésesnek” tartja a zárt kapus büntetéseket, amelyeket a szurkolók rendbontásai miatt szabnak ki a futballcsapatokra. Joseph Blatter a FIFA hetilapjában írta le véleményét. Szerinte ez a szankció túlzott, és kollektív felelősséget feltételez – írja az MTI.

“Azokat a drukkereket is sújtják, akik nem felelősek a rendbontásért, ezért úgy gondolom, a zárt kapus büntetéssel túllőnek a célon” – fogalmazott Blatter. Szerinte egy meccs nézők nélkül olyan, mint egy koncert hang nélkül, egy karnevál jelmezek nélkül vagy egy városnéző túra a metróval.

A FIFA elnöke ugyanakkor eltökélt abban, hogy a szurkolói rendbontásokra következetesen, súlyos büntetésekkel reagáljanak.

Blatter utalt arra a dokumentumra, amelyet a legutóbbi FIFA-kongresszuson fogadtak el a lehetséges büntetésekkel kapcsolatban. Eszerint a drukkerek randalírozása miatt az érintett csapatot előbb figyelmeztetéssel vagy pénzbüntetéssel, újabb rendbontás esetén pedig pontlevonással vagy a versenysorozatból való kizárással sújtanák.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik