Nemzetközi foci

Anelka mégse igazol Brazíliába

A francia nem lesz Ronaldinho csapattársa.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A 2000-ben Európa-bajnok francia támadóval született megállapodásról Alexandre Kalil, a Libertadores Kupában címvédő Belo Horizonte-i klub elnöke másfél hete számolt be saját Twitter-oldalán, a brazil sajtó viszont kedden arról írt, hogy az együttműködésből mégsem lesz semmi – számolt be az MTI. “Az Atlético Mineiro nagysága felette áll Anelkáénak, aki nem viselkedett profiként” – fogalmazott talányosan Eduardo Maluf, a brazil klub technikai igazgatója.

“Nem írtam alá semmit, szabadidőmet töltöm itt” – közölte Anelka Kuvaitból. A francia labdarúgó vallási indíttatásból, meghívásra utazott el a Perzsa (Arab)-öbölnél fekvő országba, ahol muszlim fiatalokkal futballozik majd.

Maluf jelezte: klubja fontolgatja, hogy eljárást kezdeményez Anelka ügynökével, Cristian Cazinival szemben, azt azonban nem közölte, mire alapozva.

A 69-szeres válogatott, 35 éves Anelka – a kölcsönadásokat is figyelembe véve – hat ország 11 klubjában, köztük a Paris Saint-Germainben, az Arsenalban és a Real Madridban fordult meg.