Nemzetközi foci

El Shaarawy egy igazi tehetség

Rino Foschi, a Padova egykori igazgatója nyilatkozott El Shaarawyról a Tuttosportnak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Foschi jelenleg a Cesena igazgatója, aki jól ismeri Stephan El Shaarawyt, hiszen korábban a Genoa és a Padova együttesében mindketten megfordultak. A szakember arról nyilatkozott, hogy a 21 esztendős játékos nagyon fiatalon került a Genoa együtteséhez, és már az első idénye kiválóan sikerült, habár egy hónapot kényszerpihenővel töltött, mégis ez a szezon nyitotta meg számára a kaput jelenlegi klubjához, a Milanhoz.
Az olasz válogatott játékos már akkor is óriási tehetségnek számított. Foschi szerint – még, ha furcsán is hangzik – egy fiatal idős emberkének tűnt El Sharaawy, ugynis egy 30 éves rutinos játékos érettségével, mentalitásával, erős egyéniségével rendelkezett már akkor is.
Foschi úgy véli, nem feltétlenül kell egy ilyen fiatal játékosnak egy olyan nagy csapatnál maradnia végérvényesen, mint a Milan, amely persze nem egy gyenge csapat, még ha ebben a szezonban nem úgy muzsikálnak, ahogy azt megszokhattuk tőlük. Klasszis futballistának tartja őt, és nagyon komoly embernek titulálja. A 67 éves igazgató azzal zárta mondandóját, hogy El Sharaawy a vörös feketéknél már megmutatta képességeit, a játékfelfogását, a gyorsaságát. Egyszóval, igazi tehetségnek tartja őt.
A fiatal csatár sokáig volt sérült a szezonban, meg is kellett operálni. Mindössze 138 percet játszott idén a Serie A-ban. Felépülése jól halad, de több mint valószínű, hogy ebben az idényben már nem fog szerepelni.

Olvasói sztorik