Nemzetközi foci

Zidane válthatja Blanc-ot

A PSG vezetőedzője alatt inog a kispad?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az AS információi szerint a Paris Saint-Germain arab tulajdonosa, Nasser Al Khelaifi nyáron megköszönheti a munkát a csapat jelenlegi vezetőedzőjének Laurent Blanc-nak.

A francia válogatott korábbi kiváló hátvédjét egykori csapattársa, a jelenleg a Real Madrid másodedzőjeként dolgozó Zinedine Zidane válthatja a párizsi kispadon – teszi hozzá a spanyol lap.

Zidane-t korábban a Real és az AS Monaco kispadjával is kapcsolatba hozták, igaz mindkét klubnál a jelenlegi tréner szerződésének lejártát követően, azaz 2016-tól lenne esélye átvenni az irányítást.

A 41 esztendős, egykori klasszis középpályás mindeközben amondó, edzőként is hasonló ambíciói vannak, mint játékosként, azaz idővel szeretne olyan klubnál dolgozni, ahol bajnoki címeket és Bajnokok Ligáját is nyerhet.

Érdekesség, hogy francia lapértesülések szerint Al Khelaifi sejk néhány hónapja még jelenlegi fizetése duplájáért szerette volna meghosszabbítani Blanc szerződését a PSG-vel, ám a jelek szerint a Chelsea elleni BL-kudarc megváltoztatta a tulaj véleményét.

A PSG egyébként 79 pontjával toronymagasan vezeti a francia bajnokságot, és akár már jövő hétvégén bajnok lehet.

Olvasói sztorik