Nemzetközi foci

Buffonért ajánlatot tett a Bayern

A 36 éves hálóőr Oliver Kahn visszavonulását követően lehetett volna müncheni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olasz lapértesülések szerint a Bayern München szívesen látta volna sorai közt Gigi Buffont, a Juventus ikonikus kapusát, miután Oliver Kahn, a bajorok korábbi egyese 2008-ban visszavonult.

A Juventus abban az időben jutott vissza az olasz élvonalba, miután a bundabotrány miatt a 2006/07-es idényre a másodosztályba száműzték. Buffon ennek ellenére kitartott a nagy átalakulás előtt álló torinói gárda mellett.

A Bayernnél Kahn visszavonulását követően így Michael Rensing lett az első számú kapus, aki hamar kegyvesztetté vált, érkezett a rutinos Hans-Jörg Butt, majd a saját nevelésű Thomas Krafttal próbálkoztak, mígnem 2011 nyarán leigazolták a Schalkétól Manuel Neuert, aki azóta is meghatározó tagja a csapatnak.

Érdekesség, hogy 2010-ben Oliver Kahn is utalt arra, hogy jó utódnak tartotta volna Buffont.

A rutinos kapus eddigi karrierje során csak a Parma és a Juventus játékosa volt és összesen 383 bajnokit húzott le Olaszországban.

A 36 éves hálóőr jelenlegi kontraktusa 2015 nyarán jár le a torinói gárdával, azt egyelőre nem tudni, hogy hol folytatja karrierjét, de annyit elárult, még nem tervez visszavonulni.

A BL-címvédő Bayern München ugyanakkor vélhetően már nem opció számára…

Olvasói sztorik