Nemzetközi foci

Adler még nem tett le Brazíliáról

A HSV kapusa ugyan 50 gólt kapott már idén, és a válogatottban sem szerepelt majd egy éve, hisz a vb-részvételben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szebb napokat is látott már a patinás Hamburg. A kikötővárosiak jelenleg a Bundesliga 16., azaz osztályozót jelentő helyén állnak. A csapat első számú kapusa, a válogatott kerettag René Adler 26 bajnokin pedig 50 gólt kapott, ami nem feltétlenül jó ajánlólevél a brazíliai vb-re.

“Ha hozom a teljesítményem, akkor biztos vagyok benne, hogy ott lehetek Brazíliában” – nyilatkozta a 29 esztendős hálóőr a ZDF-nek. “Nehéz dolog számomra, hogy bizonytalan a helyem a vb-n, de még mindig messze van a torna, van időm bizonyítani.”

A Hamburg hétvégén a szintén kiesés elől menekülő Hannover otthonában szenvedett 2-1-es vereséget.
“Nem foglalkoztatnak a statisztikák, hogy hány gólt kaptam. Egyedül az a fontos, hogy megőrizzük az élvonalbeli tagságunkat” – tette hozzá a lipcsei születésű hálóőr.

Adler arra a kérdésre, hogy mi történik vele, ha a csapat kiesik a másodosztályba nem adott egyértelmű választ. Azt azonban nem tagadta, hogy szívesen kipróbálná magát Angliában.

“Gyerekkoromban a Manchester United volt a kedvenc csapatom. Álomszerű lenne egyszer az Old Traffordon játszani. De a valóság egyelőre az, hogy a Hamburg játékosa vagyok és itt kell mindent megtennem azért, hogy a lehető legsikeresebb legyek” – tette hozzá a Bayer Leverkusentől 2012-ben ingyen megszerzett kapus.

Adler jelenlegi szerződése 2017 nyaráig szól a HSV-val.
A rutinos kapus legutóbb 2013 májusában, Ecuador ellen léphetett pályára a német válogatottban. A 2010-es világbajnokságról bordasérülése miatt maradt le.

Olvasói sztorik