Nemzetközi foci

Mourinho megalázóan beszélt

Edzőként kurafinak és árulónak nevezte volt csapatának tagjait az egyik El Clásico után.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
José Mourinhóról könyv jelent meg nemrégiben „The Special One” – José Mourinho sötét oldala címmel, amelyben az edző karrierjén túl magánjellegű dolgokról és öltözői titkokról is szó esik. A történetek közül az egyik máris kiverte a biztosítékot!
Az 53 éves menedzser a Real Madrid kispadján Manuel Pellegrinit váltotta 2010-ben és egy év elteltével máris úgy érezte, hogy összeesküdtek ellene és senkiben sem bízhat meg.
2011 áprilisában teljesen idegbajt kapott, amikor egy létfontosságú El Clásico előtt valaki kiszivárogtatta a csapat stratégiáját, játékosait pedig megvádolta, árulónak és kurafinak nevezte őket.
„Árulók vagytok. Megkértelek titeket, hogy ne beszéljetek senkivel a taktikáról, de elárultatok engem” – idézi Mourinhót a könyv, amelynek szerzője Diego Torres.
„Ez azt mutatja, hogy nem az én oldalamon álltok. Ti kurafik! Az egyetlen barátom az öltözőben Granero volt…de már abban sem vagyok biztos, hogy benne megbízhatok.”
„Teljesen magamra hagytatok. Ti vagytok a legmegbízhatatlanabb keret, amim valaha volt az életben. Nem vagytok mások, mint kurafik.”
Annak ellenére, hogy Mou mester a La Ligában bajnoki címre vezette alakulatát a 2011-2012-es szezonban, a csapaton belül rengeteg konfliktust gerjesztett, közismert, hogy nem volt fényes a kapcsolata Iker Casillas kapussal és a Cristiano Ronaldóval való balhéjától hosszú ideig visszhangzott a sajtó.
Ugyan szerződése 2016-ig szólt volna, Mourinho 2013 nyarán elhagyta a klubot egy szenvedésekkel teli szezon után.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik