Nemzetközi foci

Így fog kinézni a Camp Nou

A klubtagok megszavazták a bővítést.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Szombat este a Barcelona klubtagjai szavazáson vettek részt, ahol a nagy többség a Camp Nou bővítése mellett tette le a voksát.
Ugyan a részvételi arány nem volt túl magas, csupán 31,65 %, a döntéshozók 72,6 %-a úgy gondolta, a bővítés a megfelelő döntés, 25,55 % szavazott nemmel, 2 % tartózkodott és 34 személy érvénytelen szavazatot adott le.
A Barcelona stadionja jelenleg 99 ezer fő befogadására alkalmas, ezt szeretnék 105 ezerre bővíteni és a létesítmény mellett egy 7500 férőhelyes sportcsarnok és egy 15 ezres stadion is épülne. Ezen felül az egész környék átalakulna, kereskedelmi központok, irodák, üzletek és egy ötezres parkoló is a terv része.
A beruházásra 600 millió eurót szánnak, ennek nagy része, 400 millió euró a Camp Nou átalakítására menne el.
Az átépítés csak 2017-ben kezdődik majd, négy nyáron fog tartani, ami azt jelenti, hogy a gránátvörös-kékeknek nem kell albérletben játszaniuk, hiszen a bajnokság időtartama alatt nem zajlanának a munkálatok. Az új stadionban pályát kapna a kosárlabda-, gyeplabda-, kézilabda-, és a futsalcsapat is.
Könnyen lehet, hogy a stadion neve is meg fog változni, azonban ha valaki szeretne névszponzor lenni, mélyen a zsebébe kell nyúlnia: 150 millió eurónál alább nem adják, a legtöbbet ajánló nyer.

Olvasói sztorik