Nemzetközi foci

Megjelent Ribéry önéletrajzi könyve

Az író biztos benne, hogy Franck Ribéry Münchenben fejezi be pályafutását.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
München – A tz internetes oldal készített interjút Alexis Mengue-val. A szerző – aki a L’Equipe újságírója – évek óta fokozott figyelemmel követi a német futballt és természetesen Franck Ribéryt is.
A hét folyamán az 50. Bajnokok Ligája fellépésén szereplő francia klasszis hétfőn ünnepli majd 31 születésnapját, tegnap pedig megjelent önéletrajzi könyve, melynek címe: Franck. A tz az íróval beszélgetett.
Mengue elmondta, hogy 2007 óta ismeri a bajorok kiválóságát, pont attól kezdve, amióta Ribéry a német rekordbajnokhoz szerződött. A szerző éppen a L’Equipe munkatársaként Donauschingenben tartózkodott, ahol a Bayern akkor edzőtáborozott. Ám kettőjük kapcsolata csak ezután vált személyesebbé.
Későbbi együtt ebédelések és kávézások kovácsolták össze a játékost és az újságírót. A könyv szerzője arra is kitért az interjú során, hogy a Ribéry számára a Münchenben töltött első pár év amolyan ugródeszka volt számára, hogy később a Real vagy a Barca színeiben futballozhasson. A helyzet azonban mára megváltozott.
Az önéletrajzban arra is fény derül, hogy amíg a francia középpályás felesége nem tudott párja után jönni a bajor városba, addig a szélső Daniel van Buytenéknél lakott. A belga védő és Ribéry kapcsolata azóta is töretlen, nagyon jó barátként tekintenek egymásra. Rengeteg diákot megszégyenítő csínyeket is követtek el ők ketten.https://www.youtube.com/watch?v=2TtluZDQD4U
A tz interjújában szó esett az ominózus 2010. áprilisi prostituált-botrányról is. Mengue elmondta, hogy természetesen felkapta a francia sajtó a témát, ahogy a L’Equipe is. Azonban ő és Ribéry attól kezdve soha többet nem beszéltek a dologról.
A beszélgetést azzal zárta a szerző, hogy biztos benne, Franck nem igazol sehova, Münchenben fejezi be pályafutását. A szurkolók imádják őt, és ő is ugyanígy érez irántuk. Reméljük hamarosan magyarul is olvashatjuk majd az írást.

Olvasói sztorik