Nemzetközi foci

Csatár kiárusítás a Chelsea-nél

José Mourinho Torres, Ba, Eto'o és Lukaku munkáját is megköszöni az idény végén?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Telegraph értesülései szerint José Mourinho megelégelte csatárai gólképtelenségét. A Chelsea keretében jelenleg három klasszikus kilences, Fernando Torres, Demba Ba és Samuel Eto’o szerepel, míg a negyedik ék, Romelu Lukaku az Evertonnál játszik kölcsönben. Érdekesség, hogy az előbb említett hármas a Premier League-ben idén összesen 15 gólig jutott, ami több, mint kiábrándító mutató.

A támadók formán kívüliségét jól mutatja, hogy Mourinho a hétközi, Paris SG elleni Bajnokok Ligája meccsre inkább német középpályását, André Schürrlét nevezte a kezdőbe csatárposzton, míg Eto’óékat nyilatkozataiban csak kritikusan emlegette.

A portugál tréner már ki is nézett két támadót a jelenlegiek helyére. A Telegraph szerint az Atléticóban futballozó Diego Costa és a Bayern Münchenben játszó Mario Mandzukic teheti majd át székhelyét a Stamford Bridge-re a következő idénytől. Előbbi 32 millió euróért kivásárolható, utóbbi pedig Robert Lewandowski érkezésével vélhetően létszámfelettivé válik a BL-címvédőnél, így “akciósan” megszerezhető.

Lukaku és Ba eladásából a két újonc átigazolási díját lehetne kihozni, míg Eto’o és Torres búcsújával évi 16 millió font szabadulna fel a Chelsea fizetési keretéből, amivel jószerivel bármelyik világsztárt meg lehetne még győzni a klubváltásról.

Olvasói sztorik