Nemzetközi foci

Cech nem fél Courtois-tól

Ha visszatér a belga, ha nem, a cseh kapusnak egyetlen célja van: keményebben dolgozni mindenkinél.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A rutinos Petr Cech jelenleg még első számú választás a Stamford Bridge-en, ám könnyen lehet, jövőre megváltozik a cseh kapusa helyzete.
José Mourinho, a londoniak vezetőedzője ugyanis az elmúlt három idényt az Atlético Madridnál kölcsönben töltő Thibaut Courtois visszahívását fontolgatja. A belga hálóőr azonban korábban kijelentette, csak úgy kíván visszatérni a Chelsea-hez, ha biztosítják számára a bizonyítási lehetőséget.

“Hogy félek-e? Ha Courtois itt lesz a felkészülési időszak első napján, akkor itt lesz, ha nem, akkor nem. Különösebben nem érdekel, mert ez nem változtat semmin. Továbbra is keményebben kell majd dolgoznom, mint bárki másnak aki itt van, azért, hogy megtartsam a helyem” – nyilatkozta a Daily Mailnek Cech.

“Számomra ez nem jelent változást. Megkérdezhetnénk Terryt vagy Cahillt arról a tehetséges francia védőről, akit igazolt a klub. Nem hiszem, hogy mást mondanának. Ha visszatér és jobbnak bizonyul nálam, én bízok benne, sok sikert neki. De ki tudja? Nem félek. Nem is vagyok bolond, hogy azt gondoljam, ha már itt vagyok tíz éve még itt lehetek ötöt csak azért, mert.”

“Nem azért játszom, mert Petr Cech a nevem. Azért játszom, mert jól csinálom a dolgom és mert a menedzser azt gondolja, hogy a csapat jobb velem a gólvonalon. Még soha nem volt olyan edzőm, aki azért játszatott volna, mert megszokta, hogy az elődjei is engem neveztek a kapuba. Elég jó vagy vagy nem? Ilyen egyszerű. Nem vagyok bolond, tudom, hogy nincs még tíz évem. Előbb-utóbb jön valaki, aki jobb lesz, mint én. Ennyi az egész. De harcolok azért, hogy ez a nap minél később jöjjön el. Ilyen a futballista élet. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta a Chelsea BL-győztes kapusa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik