Nemzetközi foci

Kitiltott újságírók

A Bayern München a fair-play jegyében kitiltott két újságírót a stadionjából.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A The Sun és a The Daily Mirror újságírói nem lehetnek ott a Bayern München-Manchester United Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágón, miután sértő írásokat közöltek Bastian Schweinsteigerről az első mérkőzést követően.
A németek sztárja piros lapot kapott a meccsen a Rooney ellen elkövetett szabálytalansága után, az angol lapok pedig a következő címekkel próbálták érzékeltetni az eset utáni sértődöttségüket: „You dirty Schwein”, „You Schwein”, ami magyarul azt jelenti, „Te koszos malac”, „Te disznó”, hiszen németül a Schwein szó malacot jelent.
A Bayern vezetősége roppant modortalannak találta az esetet és közleményt is adott ki, amelyben tiszteletlennek, diszkriminatívnak és személy ellen irányuló inzultálásnak hívta a brit lapok kirohanását.
Ennek eredményeképpen az említett újságok dolgozói nem lehetnek jelen az Allianz Arénában a visszavágón jövő héten.
„A Bayern München nem fogja elfogadni ezt a stílust és mélyen ellene vagyunk az efféle viselkedésnek. Az UEFA tiszteletre szeretne nevelni a bajnokok Ligájában szerte Európában. Minden játékos viseli ezt a logót a mezén a meccsek alatt és a verseny minden résztvevőjének kötelezően be kell tartani ezt a szabályt. Szerintünk ez mindenki másra is vonatkozik.”
Egyébként Schweinsteiger lőtte a Bayern gólját az Old Traffordon az 1-1-el zárult találkozón a MU ellen.

Olvasói sztorik