Nemzetközi foci

Újabb halálos, brazil stadionbaleset

Halálos baleset történt szombaton a Sao Pauló-i stadion építése közben, ezért biztonsági garancia nélkül nem engedi a helyi hatóság az építkezés folytatását.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Az illetékes hivatal csak akkor ad engedélyt a nyári labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének otthont adó Sao Pauló-i stadion lelátóján zajló munkálatok folytatásához, ha a kivitelező garantálja a munkások biztonságát – adta hírül az MTI.

Ezt Luiz Antonio Medeiros, a munkaügyi minisztérium Sao Pauló-i képviselője szögezte le a Globo News televízióban az után, hogy szombaton haláleset történt az építkezésen. A munkás – aki nem viselt biztonsági felszerelést – nagy magasságból zuhant le egy ideiglenes állványról. A szakvélemény szerint védőhálóval megelőzhető lett volna a tragédia.

“Mindannyian azt szeretnénk, ha a munkálatok befejeződnének, de nagyon súlyos, ami történt” – mondta a minisztériumi alkalmazott, emlékeztetve rá, hogy ezen az építkezésen már korábban is haltak meg munkások.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közlése szerint az újabb leállás nem befolyásolja a tervezett, április 15-i átadást, mert az Itaquerao Stadionnak ebben a szektorában a legutóbbi menettervhez képest előrehaladott a munkálatok állapota. Az aréna többi részén egyébként nincs kényszerszünet a kivitelezésben.

A brazíliai vb-stadionépítések halálos áldozatainak száma a legutóbbi balesettel együtt már hétre emelkedett. A torna nyitómérkőzését június 12-én a házigazdák és a horvátok játsszák Sao Paulóban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik