Nemzetközi foci

Ferguson eredetileg Guardiolát akarta?

A katalán vezetőedzőt is elérte április 1-je? Bizarr nyilatkozatot tett a manchesteri BL-meccs előtt.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sir Alex Ferguson visszavonulása előtt többször is arról lehetett olvasni az angol sajtóban, Pep Guardiola válthatja majd idővel az agg skótot a United kispadján. Ebből a pletykából aztán nem lett semmi, a katalán edzőt 2013 tavaszán bejelentették Münchenben, nem sokkal később pedig Ferguson is elárulta, befejezi a menedzserkedést. Az új edző az Evertontól érkezett David Moyes lett, aki most épp Guardiola Bayernje ellen vezetheti harcba a gyengélkedő MU-t.

A felvetésre, hogy valóban lehetett volna-e ő a Manchester United új menedzsere, Guardiola félig-meddig tréfálkozva válaszolt.

“Még New Yorkban meghívott egy remek étterembe. Egy egyszerű, baráti ebédről volt szó. Jó hangulatban töltöttük az időt, de nem túl jó az angolom, és mikor gyorsan beszélt nem mindig értettem. Lehet arról is lemaradtam, mikor felkért” – mondta a 43 éves szakvezető.

Guardiola 2012 nyarán köszönt le a Barcelona vezetőedzői posztjáról, majd egy évig Amerikában pihent, mielőtt leült volna a Bayern kispadjára.
Elnézve a két csapat jelenlegi formáját, aligha bánja, ha valóban az angol tudása akadályozta meg abban, hogy a MU menedzsere legyen…

Olvasói sztorik