Nemzetközi foci

Beckhamék felvásárolnák a Unitedet?

A legendás '92-esek tulajdonosként és sportvezetőkként térhetnek vissza az Old Traffordra.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legendás ’92-esek, David Beckham, Paul Scholes, Phil és Gary Neville, Ryan Giggs és Nicky Butt tárgyalásokat kezdett arról, hogy felvásárolják korábbi klubjukat, a Manchester Unitedet – számolt be a Sun. Az üzlethez magánvagyonuk mellett egy meg nem nevezett közel-keleti üzletfél biztosítaná a kellő anyagi hátteret – teszi hozzá a brit lap.

A klub 2005 óta az amerikai Glazer-család kezében van, akik kijelentették, hosszútávon terveznek a Uniteddel. Ugyanakkor számos kritika érte őket, ugyanis kölcsönökből vásárolták fel a csapatot, és komoly adósságot halmoztak fel az évek során. A MU működése ugyanakkor évről évre komoly hasznot hajt, így míg az eredmények is megfelelően jöttek nem lehetett okuk az eladáson gondolkozni.

Az idei szezonnal azonban ez megváltozott, a csapat David Moyes irányítása alatt csupán hetedik helyen áll a bajnokságban. Kiesett a Ligakupából és az FA-kupából is, míg a Bajnokok Ligájában a címvédő Bayern Müncehnnel meccsel, és kicsit sem számít esélyesnek a továbbjutást illetően. Az együttes sorra dönti meg az évtizedes negatív rekordokat.

Scholes és Gary Neville komoly kritikával illette a klubvezetést a Manchester City ellen 3-0-ra elbukott derbit követően. Scholes szerint a klub egyetlen reménye, ha nyáron csaknem a fél keretet kicserélik, míg Neville amondó, Sir Alex Ferguson visszavonulásával identitásválságba került a csapat, amely hiába költött el 80 millió fontot, toporog.

Giggs a ’92-es generáció utolsó tagja, aki jelenleg is aktív játékosként, igaz egyúttal tagja Moyes szakmai stábjának, akárcsak Phil Neville és Nicky Butt.

Beckham múlt nyáron vonult vissza, miután fél évig a Paris SG játékosa volt. Jelenleg azon dolgozik, hogy mihamarabb beindítsa saját csapatát a tengerentúlon és MLS-licenszes klubot hozzon létre Miamiban.

Olvasói sztorik