Nemzetközi foci

Akiknek jól jöhet Valdés sérülése

Pinto és Oier helye biztos a Barcelona első kereténél, de ki léphet fel a tartalékok közül?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ami az egyik oldalon komoly csapás, az a másikon hatalmas lehetőség. Victor Valdés fél évre kidőlt, miután a Celta Vigo elleni bajnokin keresztszalag-szakadást szenvedett. Ez azonban egyúttal azt jelenti, hogy a Barcelona B játékosai közül egy kapus lehetőséget kaphat az idény hátralévő részében, hogy az első keretnél bizonyítson és akár a veterán Pintot, illetve az idén még egyetlen meccsen sem védő Oiert kiszorítva pályára lépjen a La Ligában.
Valdés megüresedő helyére a legjobb eséllyel a 25 esztendős Jordi Masip pályázhat, aki Tito Vilanova idején már volt az első keret tagja. A korábbi U17-es válogatott hálóőr 180 centi magas. 2009 óta hol több, hol kevesebb, de viszonylag rendszeres bizonyítási lehetőséghez jut a B-csapatban. Idén 24 bajnokin lépett pályára és 31 gólt kapott a másodosztályban hetedik helyen álló együttesben.

A 182 centis Adrián Ortolá múlt nyáron csatlakozott a Barcelonához a Villarreal B együttesét háta mögött hagyva. A 20 éves hálóőr idén hét meccsen lépett pályára a másodosztályban és tizenegyszer kellett a labdát a hálóból kikotornia. Az U-válogatottakban végigjárta a szamárlétrát, az U17-ben nyolcszor, az U18-ban kétszer, az U19-ben négyszer, míg az U20-as spanyol csapatban eddig szintén négyszer léphetett pályára. Az egyik legígéretesebb spanyol fiatalként tartják számon a hálóőrök között.

A B-csapat harmadik számú hálóőre Miguel Banuz. A 20 esztendős, 185 centi magas labdarúgó az előző idényben négy mérkőzésen lépett pályára a másodosztályban, idén azonban még egyszer sem kapott lehetőséget. Szerződése a szezon végén lejár, aligha hosszabbít, így vélhetően a Barcelonánál sem kalkulálnak vele, mint Valdés lehetséges utódja. Banuz esélye inkább az lehet, hogy Ortolát vagy Masipot az első kerethez irányítják, ő pedig az idény hajrájában ismét lehetőséget kap a Barca B-ben.

Szintén rendkívül tehetséges kapusként tartják számon a 18 éves Joseph Fabrice Ondoát, aki jelenleg az U19-es csapat első számú hálóőre, valamint az U17-es spanyol válogatott José Aurelio Suarezt is. Valdés esetleges távozásával mindketten előrébb léphetnek a ranglétrán.

Olvasói sztorik