Nemzetközi foci

Messi négy percért vehetne Trabantot

Megnéztük, úgy Istenigazából mennyit is keresne a Barcelona sztárja, ha megkötik új szerződését...

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on! Amint arról beszámoltunk, Josep Bartomeu, a Barcelona elnöke szerint Lionel Messi, a csapat argentin sztárja hamarosan új szerződést köthet a klubbal, mely újfent a világ legjobban fizetett futballistájává tenné. Lapértesülések szerint a kontraktus alapján heti 336 ezer fontnak megfelelő eurót tehet majd zsebre a 26 éves, négyszeres aranylabdás játékos, ami világrekord. Megnéztük, ha megszületik az új egyezség, mire lenne elég Messi egyetlen heti keresete – vagy épp annak töredéke.

Mai árfolyamon tekintve az argentin fizetése 125 millió forint/hét, azaz 17,8 millió forint/nap, azaz 744 ezer forint/óra, végül pedig 12 400 forint/perc.

Messi a számológép árát, amin most pötyögök, valamivel több, mint hat másodperc alatt keresi meg.
Az argnetin futballista 15 másodpercnyi fizetéséből megvehetnénk használtan a 2000-es évek legnépszerűbb mobilját, egy Nokia 3310-est.

Egy hétvégi, családi bevásárlás számláját valamely magyar hipermarketben bő két percből tudná állni.

Egy jó állapotú, úgy 25 éves, Trabant 601 S-re bő négy perc alatt jön össze a pénze (50 ezer forint).

Messi nyolc perc alatt annyit keres, mint amennyi ma Magyarországon a minimálbér (101 500 forint).

A Google legfrissebb referenciamodelljét, az LG által gyártott Nexus 5-öt kicsivel több, mint tizenegy percnyi fizetéséből tudná megvenni kártyafüggetlenül (125 ezer forint).

Tizennégy percnyi keresetéből simán meg lehetne venni az Apple csúcstelefonját, az iPhone 5S-t, amiért ma, 16 gigás változatban nagyjából 180 ezer forintot kérnek el itthon.

Kéne egy új Gamer PC? Oda se neki, az Imperium Maximus HD 699 ezer forintos listaára sem nyom többet a latba, mint 56 percnyi Messi-gázsi.
Egy ötajtós Suzuki Swift újonnan négy órányi munkájáért cserébe kerülhetne a kezei közé (listaár: 2 999 000).

Egy olcsóbb budapesti, XIV. kerületi, 1,5 szobás, 42 négyzetméteres lakásért (kb 9 millió forint) valamivel kevesebb, mint 13 órát kell dolgoznia.

Egy Győrben gyártott Audi Q5-ösért (listaár: 9 955 910 forint) se kéne 13 és fél óránál többet áldoznia.

Az I. kerületben, a Várnegyedben 63 négyzetméteres lakást 48 millió forintért kapni, ezért se kéne több pénzt kiadnia, mint amit 64 és fél óra alatt megkeres.

Az egy évvel korábbi kimutatások szerint a 2012/2013-as idényben nagyjából 300 millió forintból gazdálkodó, idén az NB I-ben tök utolsó helyen álló Kaposvári Rákóczi fenntartásáért évente csupán 17 napi fizetését kéne beáldoznia.

A világ legdrágább sportautójára, a nagyjából 400 millió forintra értékelt Koenigsegg CCXR-re úgy három és fél hétig kéne spórolnia.

Ha a Kaposvárnál valamivel eredményesebb magyar klubot akarna magáénak tudni, úgy a mérleg szerint, tavaly nagyjából 900 millió forintból gazdálkodó, most éllovas Debrecen lehetne számára a befutó. 51 napi béréből simán fenntartaná a klubot egyéb bevételek nélkül is.

Az Újpestet is könnyedén megmenthetné, a szintén mérleg szerinti 2012-es, 1,6 milliárd forintos veszteséget például 90 napi munkabérével nullázta volna ki.

A mai árfolyamok mellett nagyjából 22 ezer milliárd forintos államadósságot viszont még neki se sikerülne visszafizetnie, csak 482 év alatt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik