Nemzetközi foci

Ismét történelmet írt a Bayern

Hét fordulóval a szezon vége előtt még egyszer sem avattak bajnokot Németországban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Újabb sporttörténelmi tettet hajtott végre a Bayern München azzal, hogy kedd este 3-1-es győzelmet aratott a Hertha Berlin otthonában, ezzel pedig zsinórban 27. bajnokiján is veretlen maradt az idény során.
A Bayernnek már most 77 pontja van, míg a második helyen álló Borussia Dortmund 52-vel követi, azaz 22 pontos lemaradásba került, míg a hátralévő hét fordulóban “csak” 21 pontot lehet szerezni.
“A szezon elején mindig abban reménykedsz, hogy minden jól megy majd, de még én sem gondoltam arra, hogy ilyen jól alakulhatnak a dolgok” – nyilatkozta friss német bajnokként Pep Guardiola. “Remek szezonunk van és itt a lehetőség, hogy ki is élvezzük ezt. A csapat hétről hétre keményen dolgozott ez a siker pedig ennek köszönhető. Egy kupában elég négy-öt meccsen bizonyítani, hogy eljuss a döntőbe, a bajnokságban viszont minden héten meg kell mutatnod. A csapat remekül teljesített tavaly Heynckesszel, és most még jobbak lettek. Ez a kemény munka eredménye.”

“Az első négy-öt hónapban sok gondunk volt és sok sérültünk. Nem voltunk a megfelelő szinten, de a játékosok kvalitása győzelemre vezetett minket. Napról napra lettünk egyre jobbak. Most együtt vacsorázunk és ünnepelünk majd. Ha van egy kis időd élvezni a sikert, élvezd. Ma és holnap ezt fogjuk tenni” – tette hozzá Guardiola.

Olvasói sztorik