Nemzetközi foci

Szerinte a spanyolok és a németek a legjobbak Európában

„Egyszerre volt tehetséges és intelligens. Sokat beszélgettem vele a fociról és más dolgokról is” – mondta Puskás Ferencről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A háromszoros világbajnok Pelé szerint Európában a világbajnoki címvédő spanyoloké, valamint a németeké a két legjobb labdarúgó-válogatott. A 73 esztendős legendás brazil játékos erről Budaörsön beszélt szerdán, amikor hivatalosan is elindította a nevével fémjelzett sportszervásárlási akciót a Tesco.

– Az idei vébén természetesen Brazília lesz az egyik csapat, amely bejut a döntőbe – jelentette ki Pelé az eseményen, amelyen több száz érdeklődő, újságíró és fotós gyűrűjében válaszolt a feltett kérdésekre. – A viccet félretéve, a spanyolok és a németek jó együttesek, ez azonban nem jelenti azt, hogy vébédöntőt játszhatnak majd, a futball ugyanis tele van meglepetésekkel.

Az egykori 92-szeres válogatott sportember ehhez hozzátette, az olaszok, az angolok és az argentinok mellett az szól, hogy nagy tapasztalattal rendelkeznek a világbajnokságok tekintetében. Pelé a készülőben lévő önéletrajzi filmjéről azt mondta, csak labdarúgó-pályafutását örökíti meg, 15 éves korától kezdődően egészen addig, amíg 1970-ben megnyerte harmadik vébécímét.

– Nem volt olyan esemény az életemben, amit nem szívesen látnék viszont a mozivásznon, semmit nem bántam meg, amit mondtam, vagy tettem – nyilatkozta, s legjobb filmjeként megemlítette a Menekülés a győzelembe című 1981-es alkotást, amelynek egy részét – egész pontosan a meccsjeleneteket – az MTK pályáján, a későbbi Hidegkuti Nándor Stadionban forgatták.

Pelé azt mondta, nem lehet tudni, Magyarországnak mikor lesz újra olyan futballistája, mint Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat kapitánya.

– Ő egyszerre volt tehetséges és intelligens. Sokat beszélgettem vele a fociról és más dolgokról is. Egy nagy játékost az tesz igazán naggyá, ha a pályán mutatott cselekedetei mellett a pályán kívül is ember tud maradni – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a ma aktív futballisták közül lesz-e valaki, aki hozzá hasonlóan háromszoros vébégyőztes tud lenni, azt felelte, nehéz ezt előre megmondani.

– Az én időmben tizenhét-tizennyolc évesen nagyon ritkán kerültek be játékosok a felnőtt csapatokba, ma pedig azt látjuk, hogy ebben a korosztályban is nagyon sok kiváló, élvonalban szereplő futballista van – mondta.

Jelenlegi tevékenységei közül kiemelte a gyerekekkel való foglalkozást és az ENSZ Gyermekalapjában, az UNICEF-ben betöltött szerepét. Az esemény zárásaként a jelenlévők közül néhány szerencsés közös fotót készíthetett Pelével, aki ezután saját stábja és biztonsági őrök kíséretében hagyta el az áruházat.

Olvasói sztorik