Nemzetközi foci

Messi 2019-ig szóló szerződést köthet

Az új kontraktussal ismét a világ legjobban kereső játékosa lehet Lionel Messi.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú ideje téma a világsajtóban Lionel Messi esetleges újabb szerződéshosszabbítása. Az argentin klasszis legutóbb 2013 elején írt alá új kontraktust a katalánokkal, ám a klubelnök szerint hamarosan újabb megállapodás születik a felek közt.

A katalán futballklub vezetője azokra a sajtóértesülésekre reagált ezzel a kijelentésével, amelyek szerint a tárgyalások során akadnak nehézségek.

“Van egy 2018-ig érvényes szerződés. Nincs semmilyen nézeteltérés, csak a játékos és a klub részéről kölcsönösen megnyilvánuló nagyon komoly szándék arra, hogy egyezségre jussunk. Ez össze fog jönni. Össze fog jönni, szépen lassan” – mondta Bartomeu a francia hírügynökségnek.

Miközben a Marca című madridi lap nemrégiben arról írt, hogy a fizetés mértékében nem egyeznek a felek, más médiumok pedig külföldi nagy klubok érdeklődéséről számoltak be, maga Messi tíz napja megerősítette, hogy pályafutása során végig nevelőegyesületében, a Barcelonában szeretne futballozni, amelynek immár ő a legeredményesebb góllövője. A korábbi rekorder Paulino Alcantarát – aki 369 gólig jutott 1912 és 1927 között – az Osasuna felett aratott, március 16-i 7-0-s siker alkalmával előzte meg, majd a 371 találatához az elmúlt vasárnapi El Clásicón további hármat tett hozzá.

Az argentin válogatott támadó 2013 elején ugyan meghosszabbította addig érvényes szerződését, de a Real Madrid sztárjátékosa, Ronaldo fizetésének időközben történt felemelése abba az irányba tereli a Barcelonát, hogy a portugálénál magasabb összeget ajánljon négyszeres aranylabdás játékosának.

“A klub azt szeretné, ha ő lenne a világ legjobban fizetett labdarúgója. Biztosak vagyunk benne, hogy meg fogunk állapodni” – szögezte le Bartomeu, hozzátéve, hogy azért optimista, mert Messi is ezt szeretné.

Bő két hete a goal.com futballhonlap emlékeztetett rá, hogy Ronaldo szeptemberben öt esztendőre szóló – neki évente 17 millió eurós fizetést biztosító – megállapodást írt alá a királyi klubbal, míg egy héttel később a France Football magazin egy összeállításában Messi tavalyi bérét 12,5 millió euróban adta meg, amelyhez 2,5 milliós prémium társult.

Bartomeu arról is beszélt, hogy ő továbbra is bízik Gerardo Martino vezetőedzőben. Az argentin tréner irányításával a Barcelona nem szerepel olyan egyenletesen, mint korábban, ezzel együtt a klubelnök – a Real Madrid felett a vasárnapi El Clásicón aratott 4-3-as idegenbeli diadalt követően – azt mondta, csak rajta múlik, hogy folytatja-e a munkát.

“Tudja, hogy nagyon elégedettek vagyunk vele, az ő döntése, hogy marad-e a klubban. Jelenleg a következő idény végéig szóló szerződése van” – emlékeztetett rá a Barca-vezér.

Olvasói sztorik