Nemzetközi foci

Az elnyűhetetlen veterán

Dickie Borthwick 78 évesen is visszatért a pályára, miután legyőzte a rákot.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ha valakinek, hát Dickie Borthwicknek, a Wyke Rangers Veterans középpályásának tényleg élete a futball. A 79 esztendős férfi 12 éves kora óta él-hal a játékért, mai napig aktív, ezzel pedig Anglia legidősebb játékosa.

Két éve, 2012 októberében prosztatarákot diagnosztizáltak nála, ám ez sem tántorította el a futballtól. Fél évet hagyott ki betegsége miatt, de legyőzte a rákot, majd 2013-ban ismét pályára lépett.

“Remekül éreztem magam a visszatérő meccsemen. Nagyon hiányzott a játék, hisz korábban minden második héten pályára léptem. Mit ne mondjak, még most is hiányzik, mivel azóta jótékonysági és barátságos meccseken számítanak rám” – nyilatkozta a közelmúltban.

Borthwick eddigi pályafutása során több mint 1600 mérkőzésen jutott szóhoz és 400 gólt szerzett tizenegy különböző klubban. Első hivatalos meccsén még 1947-ben lépett pályára.

A legmagasabb szint ameddig eljutott az a Dorset ­Combination League volt 1964-ben a Sherborne Town színeiben, ez a 11. osztályt jelenti a szigetországban.

A veterán középpályás arra a kérdésre, hogy gondolkodik-e visszavonulásán egyszerű választ adott. Haláláig aktív akar maradni, csak akkor hagy fel a labdarúgással, mikor már levegőt sem tud venni, ugyanis a játék az, ami igazán életben tartja.

“A futball az életem. Még ebben a korban is rengeteget jelent számomra” – nyilatkozta Dickie Borthwick, aki egész eddigi karrierje során még egyszer sem kapott piros lapot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik