Nemzetközi foci

Székely akadémia az udvarban?

A felcsúti PFLA százmilliós partneregyesülete egy csíkszeredai iskola területén működik?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Százmillió forintot csoportosít át a kormány a költségvetési tartalékból azonnali hatállyal a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia működésének támogatására. Az erről szóló kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. Az FK Csíkszereda tavaly szeptemberben lett a felcsúti Puskás Akadémia első határon túli partneregyesülete, azóta Székelyföldi Labdarúgó Akadémia néven összefogja a térség utánpótlás-nevelését, valamint összegyűjti a tehetségeket.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának szerdai adásában Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt nyilatkozta, hogy egy erdélyi ismerősének elmondása szerint a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia egy iskola udvarán van…

A politikus nem tudja, hogy a román állam mennyivel támogatja ezt az intézményt, de azt elmondta, hogy a székelyek számára szinte kizárólag egy sportág létezik, amit mindenki szeret, ami mindenkit megmozgat, mégpedig a jégkorong, ezért inkább azt kellene támogatni. Kálmán Olga műsorvezető azt is felvetette, hogy a székelyföldi akadémián pallérozódó fiatal labdarúgók később vajon a román vagy a magyar válogatottat fogják erősíteni?

Olvasói sztorik