Nemzetközi foci

Guardiola a Chelsea miatt váltott

Azután döntötte el, hogy távozik az FC Barcelona labdarúgócsapatának éléről Josep Guardiola, hogy csapata a Bajnokok Ligája 2012-es elődöntőjében alulmaradt a Chelsea-vel szemben - írja az MTI.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
“Ha edzőként már nincs meg a kapcsolatod a játékosaiddal, ideje továbbállni. A Barcelona esetében ez az elődöntős vereség egy ilyen pillanat volt” – indokolta lépését abban az interjúban, amely jelenlegi csapata, a Bayern München egyik fő támogatójának, az Audinak az egyik kiadványában olvasható. “Kegyetlen vereség volt az, úgy éreztem, hogy nem tudom tovább fenntartani a kapcsolatot a csapatommal” – folytatta a 43 éves spanyol tréner.

A londoni alakulat az 1-0-s hazai sikerét követően 2-2-t játszott a barcelonai visszavágón, majd a döntőt is sikerrel vette a Bayern Münchennel szemben. Guardiola edzőként négy év alatt 14 sorozatot – köztük két BL-t – nyert a Barcelonával. Ő volt az első tréner, akinek az irányításával a katalán csapat sorozatban négyszer legyőzte a Real Madridot.

“Tizennégy cím mindössze négy év alatt, ez volt a klub történetének legsikeresebb időszaka” – hangsúlyozta Guardiola. “Ugyanakkor talán fordulóponthoz is érkeztünk a végére, egyre nehezebb volt motiválnom magamat és a csapatomat” – folytatta visszaemlékezését, kitérve arra is, milyen nagy nyomás nehezedik egy olyan csapat edzőjére, amelyben világklasszisok futballoznak. “Amikor például Messit kispadra ültettem, hatalmas felzúdulás támadt Barcelonában” – mondta.

Josep Guardiola jelenleg a Bayern Münchennel is sikeresen menetel: csapata a Bundesligában karnyújtásnyira van a bajnoki címtől, a Bajnokok Ligájában pedig már negyeddöntős.

Olvasói sztorik