Nemzetközi foci

Rijkaard végleg felhagy az edzősködéssel?

A Barcelona korábbi trénere nem akar ismét edzőként dolgozni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Frank Rijkaard, a holland labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, s az FC Barcelona volt vezetőedzője nem tervezi, hogy újra trénerként dolgozzon – írja az MTI.

A Voetbal International című holland magazinnak adott interjúban az 51 éves szakember – aki legutóbb, tavaly januárig a szaúdi válogatottat irányította – elmondta, a dolgok jelenlegi állása szerint nem valószínű, hogy újra leüljön a kispadra, mert már nem vágyik rá.

“Hálás vagyok azért, amit a futballban elértem, de most már más dolgok foglalkoztatnak. Szívesen járok meccsekre és szeretek utána beszélgetni róluk” – mondta a volt kiváló futballista.

Rijkaard játékosként és edzőként is komoly sikereket ért el. Egyik meghatározó alakja volt az 1988-ban Európa-bajnok holland válogatottnak éppúgy, mint az 1980-as évek végén, s az 1990-es évek elején sikert sikerre halmozó AC Milannak, de az Ajax Amsterdammal is nyert Bajnokok Ligáját és Kupagyőztesek Európa Kupáját is.

Trénerként rögtön a holland válogatott élén kezdett, s lett harmadik a csapattal a 2000-es Eb-n, klubedzőként pedig az FC Barcelonával érte el legnagyobb sikereit, spanyol bajnokságot és kupát kétszer, míg BL-t egyszer nyert az együttessel.

Olvasói sztorik