Nemzetközi foci

Moyes állásáért játszik a United?

Vajon az Olympiakoszt ismét utoléri az angliai átok? Vagy a skót tréner számára ér véget a tánc?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha nem jön össze a feltámadás, vagyis a Manchester United nem képes 2-0-s hátrányból hazai pályán megfordítani az Olympiakosz Pireusz elleni párharcot, úgy végetérhet a tánc a csapat élén David Moyes számára. Leaglábbis a The Sun közelmúltban megjelent cikke szerint. Az angol bulvár lap arról számolt be, a skót tréner három meccset kapott, hogy javítson a United jelenlegi helyzetén, a BL-találkozót követően a West Ham United, majd a Manchester City ellen is győznie kéne.

Az ESPN Amerika közben arról tudósított, a Unitedot birtokló Glazer-család tagjai egyre nyugtalanabbak. A klubvezetésben egyre többen pártolnak el az Evertontól érkezett mester mellől, igaz a két klub ikon, Sir Bobby Charlton és Sir Alex Ferguson rendületlenül kitart Moyes mellett.

A lebőgés esetére több forgatókönyv is elő lett készítve. A goal.com szerint Ryan Giggs, az együttes veterán walesi szélsője veheti át Moyes helyét, ha végül eljön a váltás ideje. Német és holland lapok szerint Louis van Gaal neve is ott van a pakliban, aki a Bildnek adott interjúban kijelentette, a világbajnokság után örömmel venné át az egyik angol élcsapat kispadját – talán épp a Unitedra gondolt. Diego Simeone, az Atlético Madrid argentin trénere is ott van a jelöltek közt – állítja footballdirectnews.com.

A “Vörös Ördögök” szimpatizánsai látva az elmúlt bő fél év vergődését aligha hullajtanának oroszlánkönnyeket Moyes miatt, az viszont már sokkal érdekesebb kérdés, hogy feláldoznák-e a további BL-részvételt azért, hogy megszabaduljanak az ötven esztendős skót menedzsertől?

Valószínűleg inkább meccsben maradnának még Európa legrangosabb trófeájáért.

És hogy miben reménykedheznek az angolok? Például az Olympiakosz pocsék angliai formájában. A görög sztárcsapat eddig hétszer lépett pályára Bajnokok Ligája-meccsen a “Ködös Albionban” és mind a hetet elbukta.

Szerinted Moyes kihúzza legalább az idény végéig a United kispadján?

Nem: 276
Igen: 273

A görög együtteseket egyébként is átok sújtja az Old Traffordon, négy BL-meccsből egyszer sem tudott hellén csapat diadalmaskodni a United otthonában. Ráadásul a MU csupán egy gólt kapott, míg 15-öt rúgott ezen találkozók alkalmával.

Az angol drukkerekben ráadásul még élénken él az AS Roma elleni 2007-es párharc emléke is. Az akkor még Ferguson által vezetett együttes az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedett az olasz fővárosban, hogy aztán hazai pályán 7-1-re lesöpörje a “Farkasokat”, ezzel történelmi diadalt aratva.

Az ugyanakkor kicsit sem megnyugtató a “Vörösök” számára, hogy közel három éve nem értek el hazai pályán olyan eredményt a BL-ben, ami ma továbbjutást érne. Legutóbb három góllal a Schalkét verték, még 2011 májusában, akkor 4-1 volt a meccs vége. Ha a görögök betalálnak David de Gea hálójába, akkor ma este is legalább négy gólt kell rúgniuk ahhoz, hogy életben tartsák utolsó megmaradt reményüket egy serleg megszerzésére.

Olvasói sztorik