Nemzetközi foci

Már a MU kispadján ül az új menedzser?

Könnyen elképzelhető, ha David Moyest menesztik, úgy a jelenlegi segéd- és játékosedző, Ryan Giggs veszi át a helyét.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Amint arról beszámoltunk, Damoklész kardja ott lebeg David Moyes, a Manchester United menedzserének feje felett. Amerikai források szerint a manchesteri klub többségi tulajdonát birtokló Glazer-család tagjai egyre feszültebbek a csapat pocsék szereplését látva.

Az elmúlt hónapokban több szponzor és partner is nemtetszését fejezte ki a klub eredménytelensége miatt – számolt be az ESPN -, így akár komoly bevételtől is eleshet a jövőben a csapat.

Moyes támogatottsága egyre csökken a klub vezetőségén belül, ugyanakkor a két legenda, Sir Alex Ferguson és Sir Bobby Charlton továbbra is kitart mellette, ezért lehet még mindig a United menedzsere.

A skót vezetőedzővel hatéves szerződést kötöttek 2013 nyarán, a kontraktus felbontása esetén ki kéne fizetni számára az erre az időszakra ígért teljes munkabért, ami szintén komoly visszatartó erőt jelent. A kérdés csak az, mikor jut el a klub arra a pontra, ahol az eredménytelenség miatt már több bevételtől esik el, mint amennyibe Moyes elbocsátása kerülne?

Szerinted Moyes kihúzza legalább az idény végéig a United kispadján?

Nem: 276
Igen: 273

A goal.com szakértői közben már arról írnak, ki lehet a menedzser utódja a United élén. Angliában Ryan Giggst, a klub veterán walesi szélsőjét tartják titkos favoritnak a posztra. A 41 éves középpályás az idei szezontól már mint játékos-edző segíti a klubot, a papírjai elvileg megvannak ahhoz, hogy bármikor átvehessen egy Premier League-együttest.

Maga az érintett egyelőre azonban cáfolja, hogy felvetődött volna a neve, mint Moyes esetleges örököse a kispadon. Sőt, váltig állítja, hogy hisz a skót trénerben, aki szerinte méltó utódja lesz a klubot 25 idényen át irányító Fergusonnak.

David Moyes eddig 44 tétmeccsen irányította a Manchester Untiedot, amiből 12 vereség és kilenc döntetlen mellett 23-at sikerült megnyernie a csapatnak. Ez 52 százalékos győzelmi mutatót jelent a klub élén.

Olvasói sztorik