Nemzetközi foci

Ausztrál kapus a Leverkusennél?

Olcsón szerezhet minőségi riválist Bernd Leno mellé a Bayer Leverkusen. A "Gyógyszergyáriak" Mark Birighittire vetették ki a hálójukat.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ausztráliai források szerint a Bundesliga harmadik helyén álló együttes 350 ezer euró ellenében igazolhatja le a Newcastle Jets 22 esztendős kapusát, Mark Birighittit.

Az egyszeres válogatott hálóőr 2012 óta véd a Jetsnél, 45 bajnokin lépett pályára és közülük tizenegyet kapott gól nélkül hozott le. Korábban az Adelaide United játékosa volt, ám nevelőegyesületében csupán nyolc bajnoki jutott számára a felnőttek között.

Birighitti jelenlegi szerződése 2016 nyarán jár le hazájában, azonban a Leverkusen érdeklődését látva komoly meglepetés lenne, ha kitöltené azt.

Érdekesség, hogy a 37-szeres U-válogatott labdarúgó olasz állampolgársággal is rendelkezik, ami az UEFA szabályainak köszönhetően komoly hasznára lehet, ha EU-s csapathoz akar igazolni.

A Leverkusen jelenlegi első számú kapusa a német válogatott Bernd Leno, míg a kispadon többnyire a 32 éves amerikai, David Yelldell és a 40 éves spanyol, Andrés Palop foglal helyet. Utóbbi kettő pótlására érkezhet Birighitti.

Olvasói sztorik