Nemzetközi foci

“A Bayern képes ismét triplázni”

A bajorok korábbi vezetőedzője szerint a csapat idén történelmet írhat Guardiola irányításával.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha van csapat, amely megvédheti címét a Bajnokok Ligájában, akkor az az idei Bayern München – véli Louis van Gaal, a klub korábbi vezetőedzője, aki 2010-ben BL-döntőig jutott a bajor alakulattal.

A ma már 62 esztendős holland trénert az a Jupp Heynckes váltotta a csapat kispadján, aki tavaly történelmi triplázáshoz segítette a Bayernt, azaz megnyerte a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is.

“Nagyon bonyolult dolog lesz megismételni a triplázást, elvégre egyetlen csapatnak sem sikerült eddig megvédeni a Bajnokok Ligája címét, de azt hiszem, ez a Bayern képes lehet rá” – nyilatkozta Van Gaal a Bildnek.

“Az egyetlen rossz dolog ebben az, hogy a BL-döntő csak május 24-én lesz. Ez azt jelenti, hogy nélkülöznöm kell Arjen Robbent, mikor Hollandiával megkezdjük a felkészülésünket a világbajnokságra” – tette hozzá az Oranje szövetségi kapitánya.

A Bayern képes lehet idén is a triplázásra?

Igen, mind a három sorozatot megnyerik: 8
A kupa és a bajnokság meglesz, a BL nem: 7
Csak a bajnokságban nyernek: 1
Trófea nélkül marad a klub: 0

Van Gaal hozzátette, ma is büszkén gondol vissza a Bayern élén 2009 és 2011 között elvégzett munkájára.

“Hiszem, hogy kivettem a részem a Bayern sikeréből, de mindig az aktuális játékosok és az edző az, aki véghez viszi a feladatot. Heynckes remek munkát végzett, és Guardiola hasonlóan jól csinálja. Jupp hasonló taktikát követett, mint amit én használtam. Guardiola ugyanakkor egy új stílust honosít meg a csapatnál, és remek dolog látni, hogy mind a kettő ugyanolyan jól működik” – tette hozzá a holland tréner.

“Igazán büszke vagyok a Bayernre!”

Olvasói sztorik