Nemzetközi foci

RVP és Neville fia is a Citynél edz

A United sztárjai a jelek szerint nem hisznek az MU utánpótlás nevelésében...

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
A Manchester United jelenlegi illetve korábbi sztárjának, Robin van Persie-nek és Phill Neville-nek is a Manchester City akadémiájára jár a fia – számolt be a Manchester Evening News.

Az ügynek külön pikantériát ad, hogy a United mindig büszke volt saját utánpótlásnevelő rendszerére, amely olyan futballistákat adott az angol focinak, mint a Neville-tesrvérek, David Beckham, vagy Paul Scholes. Ezzel szemben a városi riválist korlátlan anyagi forrásuk, átigazolási politikájuk miatt támadják.

RVP fia, a hét esztendős Shaqueel már most óriási tehetségnek számít, édesapja szerint egyértelműen örökölte a génjeit, és ha minden jól alakul idővel profi labdarúgó is lehet belőle. Az ifjú Van Persie a St. Bede iskolába jár, mely jó ideje partnere a City akadémiai rendszerének.

Harvey Neville tizenegy éves és szintén a City utánpótlás-csapatában szerepel.

Nem véletlen egyébként, hogy az “Égszínkékeknél” egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az akadémiai képzésnek. Az elmúlt évek költekezéseit követően az UEFA által lefektetett pénzügyi fairplay szellemében hamarosan új UP-nevelő központot adnak át.

Olvasói sztorik