Nemzetközi foci

Rooney: Küzdeni kell

Wayne Rooney a Mirrornak adott interjújában beszélt többek között Suárezről, Moyesról és Fergieről.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
„Suárez fantasztikus játékos. Egyedülálló stílusa van, olyan szinten futballozik, mint Messi vagy Ronaldo. Az emberek azt mondják róla, hogy ugyanolyan grund focista mint én, de fogadni mernék, hogy Uruguay-ban, ahol felnőtt, sokkal keményebb körülmények voltak, mint Liverpoolban, ahol én nevelkedtem.”
„Bámulatos, ahogy küzdeni tud, bármit megtesz a siker érdekében. Ha a Pool megnyeri a bajnokságot, senki sem vitathatja, hogy jelenleg ők a legjobbak a ligában. A Unitednél ennek persze nem örülnénk, de a teljesítményük tiszteletre méltó.”
„Számomra a Liverpool elleni győzelem mindig különös érzés (Rooney a Pool városi riválisánál, az Evertonnál nevelkedett – a szerk.). Természetesen nyerni szeretnénk, muszáj, hogy nyerjünk. Masszív időszak következik most számunkra. Szerdán az Olympiakos gárdáját fogadjuk, majd városi derbi következik a City ellen.” – folytatta a 28 esztendős játékos.
A 89-szeres angol válogatott támadó interjújúban kitért az edzői kérdésekre is. „Azzal hogy Fergie távozott, egy érának lett vége, és nem pedig a klubnak. Nehéz volt belerázódnunk egy új szisztémába, hiszen Ferguson rengeteg időt töltött a klubnál. Ezzel nem kis kihívást vállalt David Moyes, amikor eljött hozzánk.”
„Idő kell az edzőnek, amíg megérteti velünk a játékfelfogását és elképzeléseit. Játékosként meg kell értenünk, hogy mit akar a tréner. Nekünk sem jó érzés látni, hogy le vagyunk maradva a topcsapatoktól, elvégre mégiscsak mi vagyunk a bajnoki címvédők.”
„Moyesnak nagy szerepe volt abban, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet. Az új kontraktus kulcsa az volt, amikor megnyugtatott, hogy bizalma rendíthetetlen felém. Persze a negatívumokat is ugyanúgy megmondja, volt olyan, amit nem szerettem volna hallani. Azt mondta, hogy valami elveszett a játékomból, ezért az alapokig kellett visszanyúlnom, mert szüksége volt rá, hogy visszakapja.” – zárta mondandóját Rooney.

Olvasói sztorik