Nemzetközi foci

Robben kikosarazta a Juvét

A holland szélső a Münchenben elbukott BL-döntő után kapott ajánlatot, de a küzdelmet választotta.

Ne maradj le a topligák friss híreiről! Eredmények, nyilatkozatok, átigazolási pletykák! Klikk és like a Facebookon!

Arjen Robben a Gazzetta dello Sport megkeresésére elárulta, mintegy tizennyolc hónappal ezelőtt ajánlatot kapott a Juventustól, ám hiába a megkeresés, a Bayern Münchennel akart csúcsra érni.

2012 nyara nehéz időszak volt a holland labdarúgó számára. A müncheni BL-döntőben sorsdöntő tizenegyest hibázott el a Chelsea ellen, így jöhetett a ráadást követő büntetőpárbaj, ami végül a londoniak sikerét hozta. A müncheni drukkerek nagy része Robben fejét követelte, távozását remélték, ehhez képest nagyot fordult vele a világ…

“Nem azért mondtam nemet a Juventus ajánlatára, mert az tőlük jött. Más klub sem érdekelt volna. Jól éreztem magam Münchenben a történtek ellenére. Ezért nem jött össze az üzlet” – mesélte Robben az olasz lapnak.

“A Juve egy nagyszerű csapat, és mindig megtisztelő, ha ilyen patinás klub érdeklődik az ember iránt. Ezt elmondtam nekik is, de azt is, hogy a Bayernnél akarok mondani. A válaszuk csak annyi volt, az ajtó nyitva áll számomra, ha valamikor meggondolnám magam.”

“Akadtak más olasz csapatok is korábban, akik szerettek volna megszerezni, de akkor mindig úgy éreztem, a megfelelő csapatnál vagyok. Nem akartam váltani” – tette hozzá a 30 esztendős szélső.

Robben jelenlegi szerződése 2015 nyaráig szól a bajor gárdánál, ám a várakozások szerint két évvel, 2017-ig meghosszabbítják azt hamarosan.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik