Nemzetközi foci

Martino az idény végén befejezi?

A Barcelona edzője rádióinformációk szerint nem kívánja kitölteni 2015-ig szóló szerződését.

Ne maradj le a topligák friss híreiről! Eredmények, nyilatkozatok, átigazolási pletykák! Klikk és like a Facebookon!

Gerardo Martino a távozás mellett döntött, és az idény végén felbontja jelenlegi szerződését a Barcelonával – hangzott el a Radio Catalunya kedd esti műsorában. Egy egyelőre ismeretlen, a trénerhez állítólag közel álló személy arról tájékoztatta az adás készítőit, a tréner megelégelte a kritikákat és az utóbbi időszak relatív sikertelenségét, ezért a szezon végén leköszön.

Az argentin szakvezető 2013 nyarán vette át a csapat irányítását, miután az előző tréner, Tito Vilanova egészségügyi problémái miatt nem tudta tovább ellátni teendőit.

Martino szerződése 2015-ig szól a csapat élén, amely sokáig vezette a spanyol bajnokságot, azonban az utóbbi kilenc meccséből csupán négyet tudott megnyerni, ezzel pedig a Real Madrid és az Atlético Madrid mögött visszacsúszott a tabella harmadik helyére.

A Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat között van az együttes, a Manchester City otthonában 2-0-s sikert értek el a nyolcaddöntő első mérkőzésén, így jó esélyük van a továbbjutásra, míg a Király Kupában bejutottak a döntőbe, ahol a Real Madriddal csapnak össze.

Azaz papíron akár még a triplázás is összejöhet a katalánoknak, ugyanakkor lehet, a trófeák sem mentenék meg az utóbbi időben sokat kritizált argentint.

A kérdés csak az, ki lehet Martino örököse a katalán kispadon, és hogy az esetleges új edző elbír-e majd Pep Guardiola árnyékával…

Ez egyelőre egyik utódjának sem sikerült maradéktalanul.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Olvasói sztorik