Nemzetközi foci

Bejelentették Ter Stegen utódját

A Mönchengladbach Svájcból igazol kapust a német válogatott hálóőr helyére.

Ne maradj le a topligák friss híreiről! Eredmények, nyilatkozatok, átigazolási pletykák! Klikk és like a Facebookon!

A Borussia Mönchengladbach hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződteti a Basel svájci válogatott kapusát, Yann Sommert. A 25 éves hálóőr Marc-André ter Stegen utódja lesz, aki minden valószínűség szerint a Barcelonánál folytatja karrierjét.

“Miután Marc-André ter Stegen tájékoztatott minket arról, hogy az idény végén távozni kíván a csapattól és egyezségre jutottunk az új klubjával bejelenthetjük az utódját, aki Yann Sommer lesz a Borussiánál” – nyilatkozta Max Eberl sportigazgató.

“Személyében nemcsak egy kiváló kapusra, hanem egy igazi vezérre is szert tettünk. Sommer nagy tapasztalattal bír a nemzetközi porondon, annak ellenére is, hogy csupán 25 éves. Örömünkre szolgál, hogy úgy döntött aláír hozzánk!” – tette hozzá a klubvezető.

Természetesen megszólalt az ötszörös svájci válogatott labdarúgó is, aki a Baseltől teszi át székhelyét a németekhez.

“Itt minden picit nagyobb, mint Svájcban” – kezdte nyilatkozatát Sommer. “A Borussia nagy tradíciókkal bíró klub, ha lehetőséget kapsz arra, hogy náluk játssz, akkor muszáj élned vele. A képviselőkkel folytatott találkozások igazán meggyőzőek voltak számomra” – mondta a 25 esztendős kapus.

Sommer a Basel színeiben 152 mérkőzésen lépett pályára és háromszoros svájci bajnok lett.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Olvasói sztorik