Nemzetközi foci

A Ter Stegen-egyezség részletei

A német válogatott kapusért 9-12 millió eurót fizet a Barcelona, plusz két meccset is játszik a Mönchengladbach ellen.

Ne maradj le a topligák friss híreiről! Eredmények, nyilatkozatok, átigazolási pletykák! Klikk és like a Facebookon!
Amint arról beszámoltunk a Borussia Mönchengladbach hivatalosan is bejelentette, hogy nyártól Yann Sommer veszi át Marc-André ter Stegen helyét a csapatban. A német válogatott hálóőr ennek megfelelően az FC Barcelonához igazolhat.

A goal.com információi szerint a Barcelona 9-12 millió euró közt fizet majd Ter Stegenért, emellett pedig két barátságos mérkőzést is játszik majd a Borussiával, melynek bevétele szintén a német klubhoz kerül.

Lapértesülések szerint az előzetes egyezség, már hónapokkal korábban megszületett a két klub és a játékos között, a részletek azonban még csak most kerülnek tisztázásra.

Andoni Zubizarreta, a Barcelona sportigazgatója az elmúlt hónapokban többször is Németországban járt, hogy személyesen győződjön meg Ter Stegen alkalmasságáról és tárgyaljon a klubváltás feltételeiről.

A 21 éves német hálóőr a Mönchengladbach akadémiáján nevelkedett, majd a 2010/11-es szezonban kapott először lehetőséget a felnőtt csapatban. Debütálása óta már 116 tétmeccsen védte az együttes kapuját, teljesítményével 2012-ben a német válogatottba is bekerült.
A kapus szerződése 2015 nyarán járna le, ám jelezte, nem kívánja kitölteni azt és inkább már most klubot vált.Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik