Nemzetközi foci

A triplázás receptje

Uwe Schwenker a triplázás receptjéről mondott véleményt.

Ne maradj le a topligák friss híreiről! Eredmények, nyilatkozatok, átigazolási pletykák! Klikk és like a Facebookon!

Mialatt a Bayern München győzelmet, győzelemre halmoz, újból felvetődött a gondolat, hogy akár a bajorok idén is bezsebelhetik az összes trófeát. A tz.de Uwe Schwenkert, a THW Kiel kézilabdacsapatának korábbi menedzserét kérdezte a titkos receptről. Schwenker 1992-től 2009-ig töltötte be pozícióját, a Kiel német csapatként először triplázott az ügyvezetővel.
„Fontosak a gazdasági feltételek, a sportszakmai felelősség azonban az edzőt illeti. Az pedig mindig előtérbe helyezendő, hogy legyen, aki szabályozza a dolgokat, mint most éppen Sammer a bajoroknál. Ezt nagyon szükségesnek tartom. Ha ez megvan, elindul valami a siker útján.”
„Az együttes mögött munkálkodó szakmai csapat ugyanolyan fontos szereppel bír, mint a gárda, amely éppen a pályán küzd. Münchenben sok sporthoz és gazdasághoz értő személy dolgozik.”
2007-ben a Kiel triplázott, tavaly pedig a Bayern gyűjtötte be a három legrangosabb trófeát. De hogyan lehet megtartani a szintet? Erre a kérdésre a következőket válaszolta Schwenker: „Azért ez a futballban nem olyan egyszerű, mint a kézilabdában. Persze minden sportágnak megvan a saját művészete, hosszú távra kell tervezni és mindig újítani valamit a csapaton. A játékosok mindig sikeréhesek. Természetesen függ a környezettől és a hozzáállástól is.”
„Mindig az a cél, hogy minden trófeát megvédjen a csapat. Persze ez nem mindig sikerül, hiszen sérülések mindig vannak, és egy mélypont is előfordulhat egy csapat életében. Természetesen most a Bayern dominál mindent, de ne felejtsük el, hogy nem is olyan régen még a Dortmund volt a favorit. Csak nézzünk vissza két évvel ezelőttre. A sport nagyon változatos. Hiába fáj ez a dominancia a többi csapat számára, a rekordbajnok csak a házi feladatát végzi.”
„Azt hiszem Európában nincs még egy olyan jól felépített gárda, mint a Bayern München.”
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Olvasói sztorik